Doorgegeven verleden

Hoewel een groot deel van de kinderen van verzetsdeelnemers gelukkig geen nadelige gevolgen ondervindt van de daden van hun voorouders heeft een deel daar wel degelijk, in meer of mindere mate, last van.

 

Lotgenotencontact

KvV organiseert door het land lotgenotenbijeenkomsten waar leden elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. Afhankelijk wat er leeft binnen de groep worden onderwerpen samen gekozen en uitgewerkt. Deelname is vrijwillig en wordt door de deelnemers zeer gewaardeerd, het is fijn om met mensen te praten die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt zonder dat het meteen een ingewikkeld psychologisch verhaal hoeft te worden.

Lees meer »

Hulpverlening

Ook al is het lang geleden de tweede wereld oorlog, dagelijks ondervinden mensen nog effecten en last van de ervaringen van hun (voor-) ouders en hoe dat weer is doorgegeven in de volgende generatie. Deels kun je het met verwondering bekijken (ja, daarom werd mijn oma altijd zo ontzettend boos als ik mijn eten niet opat, dat komt door het kamp) maar soms heeft het meer sporen achtergelaten op je dan je zelf lief zou zijn.  Op de pagina Hulpverlening wordt een overzicht gegeven van alle mogelijkheden variërend van 'even een goed gesprek' tot hulp bij psychotrauma.

Lees meer »